Sangerne // The singers

Kristine Våge er en lyrisk sopran fra Elverum, nå bosatt i Oslo. Hun har en bachelor i musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte klassisk sang underprofessor Mona Julsrud. Kristine arbeider som freelance sanger, samtidig som hun også underviser i sang. Hun har en vid sjangerbredde, og lang erfaring som solist og ensemblesanger i ulike klassiske sjangre. Hennes interesse er særlig stor innenfor barokkmusikk, men hun har også en stor kjærlighet for opera. Kristine er tidlig i sin karriere, men har likevel rukket å starte flere ulike prosjekter hvor hun selv deltar. Hun har blant annet vært medstifter av Norges første profesjonelle damekor, Det norske damekor, som også hadde sin debutkonsert og påfølgende turné høsten 2019.
Foto: Johannes L. F. Sunde

Mari Johanne Müller, lyrisk sopran, jobber som frilanssanger og er mye brukt som sanger i både ensembler og som solist. Mari har stor sjangerbredde med fokus på tidligmusikk og samtidsmusikk, og har erfaring fra blant annet Det norske Solistkor, Vocal Art, Mogens Dahl Kammerkor og NMHs Vokalensemble. Mari har vært med på å stifte Norges første helprofesjonelle damekor, Det norske damekor. Mari har utdannelse i musikkteater fra Bårdarakademiet, og har gått til undervisning hos blant andre Mona Julsrud, Ivar Krogh Hovd, Nils Erik Steinsbø og Maria Berglund.
Foto: Anna Julia Granberg/Blunderbuss

Sean Bell er en ung kontratenor fra Oslo som hovedsakelig jobber med nytolkning av det klassiske sangrepertoaret, fra 1500 til moderne tid. Han jobber også med samtidsmusikk, og har urfremførte flere stykker for kontratenor. Bell har arbeidet med ulike ensembler, blant annet Ny Norsk Messingkvintett, vokalensemblet Oslo14, vokalensemblet Early Voices, Det Norske Solistkor og Ensemble +47, og har gjort sceneproduksjoner i inn- og utland. Han har en bachelorgrad fra Norges Musikkhøgskole og studerer nå ved Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Sean Bell er også en aktiv improvisator, og har gjort flere produksjoner i retning performance art.
Foto : Johannes L. F. Sunde

Robert Lind er en svensk tenor bosatt i Oslo. Han er utdannet fra Den Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges musikkhøgskole. 
Robert er en anerkjent solist med oppdrag både i Norge og Sverige, og har blant annet sunget mange kirkemusikalske verk som Bachs passioner og juleoratorium, Monteverdis Mariavesper og Mozarts requiem m.m. 
Han har også samarbeidet med ensembler og orkestre som Ensemble Allegria, Barokkanerne, Trondheim Barokk, og Oslo Filharmonien.
Robert er også en ettetraktet ensemblesanger med erfaring fra blant annet Sveriges Radios kor (Radiokören), Eric Ericssons kammerkor, og har siden 2013 vært fast sanger i Det Norske Solistkor.
Foto: André Løyning  

Peder Arnt Kløvrud er en baryton utdannet ved Barratt Dues musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Etter endt utdanning har han jobbet frilans. Siden 2005 har han hatt fast kontrakt i Det norske solistkor, der han har jobbet med kjente dirigenter som Grete Pedersen, Peter Dijkstra, Ottavio Dantone, Tônu Kaljuste og James Wood. Han har også sunget med TSO vokalensemble, Edvard Grieg Kor, VocalArt og Mogens Dahl kammerkor. I 2014 spilte han «Jacob» i “Et drømspill” på Nationaltheatret.  Han er mye brukt som solist og har sunget bl.a. “Juleoratoriet” av Bach og “Requiem” av Faure. Han har studert med blant annet Torgun Birkeland, Ståle Ytterli, Kjersti Ekeberg og Njål Sparbo.
Foto: Per-Erik Beck Bjørnback